Пенев обяви: Никой не ни надигра до момента 14.10 | 20:35

Единствената причина България да не е първа е липсата на шанс пред гола, коментира селекционерът

От Иво Вецев

Селекционерът на България Любослав Пенев беше категоричен, че в изминалите 9 срещи от квалификационната група, в която е българския отбор, няма тим, който да е надиграл "лъвовете".

Тези думи той изрече по време на пресконференцията преди двубоя срещу Чехия утре вечер от 21:15 часа на стадион "Васил Левски", а националите имат все още минимален шанс да продължат напред към баражите.

Въпреки това Пенев е категоричен, че никой в отбора не мисли за фазата на елиминациите, но желанието на целия отбор е да завърши подобаващо - с победа пред цяла България.

"В момента не мислим за бараж. Престои ни последния мач в тези квалификации и ме интересува да завършим по най-добрия начин. Ако ни се отвори шанс за бараж - дал Господ, но преди всичко искаме да завършим този цикъл както трябва. С победа", каза Ел Голеадор

"Мога да кажа, че нашата група беше най-трудната от европейските. Утре ние ще се борим да запазим второто място, което сме си заслужили. Ако не се класираме, ще сме си виновни сами.

В мачовете дотук, ако бяхме вкарали по-голям процент от положенията си, щяхме да сме първи в групата. Ако бяхме реализирали по-малък процент, то щяхме да сме сигурни за баража.

В нашата група няма отбор, който да ни е надиграл. Даже повече - в мачовете ние бяхме по-опасният тим. За това второ място никой не ни е помагал, а и аз не искам да ни помагат. Заслугите са си само наши", категоричен бе селекционерът.

Как ще подходи Пенев към срещата срещу Чехия четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени