10 наистина, ама наистина откачени ресторанта и кафенета 09.04 | 09:22

Суши за канибали - специалитет в менюто!

От Микаела Мохарамян

Колко обикновено нещо представлява за вас процеса на хранене? Ежедневно действие, което се повтаря приблизително по 3-4 пъти за един ден.

Е, да, но в ресторантите, които ще ви покажем са решили, че храната трябва да се приема в доста по-специални условия, а не по скучния и обикновен начин.

Ще видите доста забавни, но и изключително смущаващи идеи от целия свят. Водещите, обаче, са в Токио, Япония (защо ли не сме учудени).

Ето 10 от най-странните заведения за хранене:

10. Модерна тоалетна 

ecab0080-489c-34df-752b-308f32959573

В това заведение в Тайпей, Тайван си сядаш... на тоалетната чиния, сервират ти храната на маси от тоалетни казанчета и винаги имаш на разположение тоалетна хартия, вместо салфетки.

9. Пречупеният кръст на Хитлер 

c3c7ccd9-260b-3824-7533-72ac3b7e559a

През 2006-та се появява ресторантът "Пречупеният кръст на Хитлер" в Мумбай, Индия, който предизвиква много гняв и недоволство (разбираемо защо). Само седмица след появата, заведението е трябвало да премахне името на Хитлер и свастиката, която стояла вместо "О" в английската дума за кръст "cross".

8. Девическото кафене 

6c9e6b1d-5c58-0f45-05ee-d666f5790159

За онези с фетиш към девиците и фенове на японската отаку култура има едно специално място в Токио. Кокетни момичета в специални костюми на лолитки обслужват клиентите като "господари” и се грижат за тях като за бебета. Тук не става дума за храната, която е доста надценена и не толкова вкусна. Специално е обслужването, което често включва игри и, ъм, смущаващо е да го напишем дори, но в това заведение "девиците” предлагат и почистване на уши.

7. Ресторант - гробище

1554a50d-38f9-fca2-1482-25db470b6886

Да има няколко ковчези около теб докато се храниш е едно (ще видите за какво говорим малко по-надолу в тази статия), но съвсем друго е да си... обграден. Става дума за "късметлийския" ресторант в Ахмадабад, Индия, който първоначално е бил магазин за чай.

Гробовете, разположени между масите често са покрити със свещи, а отгоре лекичко се подават боядисани в зелено бетонни ковчези. Счита се, че в един от тях лежи суфи светец от 16-ти век. Бизнесът в това заведение върви много добре и собствениците казват, че гробовете им носят много късмет.

6. Ресторант на мъртвите 

32fa79c7-100a-9bba-c263-d11d49b1c65c

Когато група погребални агенти решат да отворят нов ресторант, е някак разбираемо, че няма да е от най-обикновените. И наистина - ресторант "Вечност” в Трускавец, Украйна е сграда без прозорци, във формата на гигантски ковчег. Вътре ще намерите погребални венци, стени в черни найлони и различни по големина ковчези. Като за допълнение към обстановката, в менюто можете да откриете имена на ястия от типа "Нека да се срещнем в рая”.

5. Зеле и презервативи

bedbded0-be57-2396-eb2c-fc12dfd0e18e

Единственият ресторант на света, посветен на предпазните мерки срещу забременяване е "Зеле и презервативи” в Банкок, Тайланд. Тук, на излизане, ще ви предложат не друго, а кондоми.  Слоганът им, който дори стои на тениски-сувенири е "Нашата храна гарантирано няма да ви забремени”. Менюто им включва ястия като "Пикантна презерватив салата”. Наистина не знаем как да коментираме, затова ще замълчим...

4. Клуб "Дяволският огън” 

8588ce4b-85ee-bf7c-1888-ab22af810cf2

Готическият декор на клуб "Дяволският огън” в Манчестър, Великобритания може би не е най-комфортното място да се насладите на изискани деликатеси, но това е само привидно, защото се говори, че храната там е наистина великолепна.

Заведението се намира в обитавана от духове (поне според легендите) сграда от XІХ-ти век и прилича на тъмница със скелети, ковчези и много малки и злокобни червени светлинки. Опитайте менюто, което съдържа ястия като "Целувката на вампира” или "Канибалски холокаст” (специално последното име напомня един доста тематичен и ужасяващ филм, затова успех на смелчагите, които ще си поръчат тези деликатеси).

3. Вампирското кафене

38aaac1a-4e71-098c-817d-5b46e2206e2b

Продължаваме със страшните тематични местенца с "Вампирското кафене” в Токио. Интериорът е почти изцяло "кървав”. Посетителите минават по дълъг  и тъмен коридор "осеян” с кръвни клетки по пода. Декорът в самото заведение включва тежки кадифени завеси (което, всъщност, е доста готино), черни ковчези с полят по тях червен восък (окей, тук излизаме от готината част), черепи и кръстове. Много голяма част от менюто също е вампирско, а напитките са тотално кървави и тематични.

2. Кафене "Christon”

5a5df26c-004c-ed2a-d84e-f182fbc7ef5c

Католиците, (а и православните християни), най-вероятно биха били леко засегнати от декора на веригата кафенета "Christon” в Токио. На входа ви посреща огромно стъкло, на което е изобразена Дева Мария, а вътре пък има смущаващо зловещи изображения на гаргойли (каменни скулптури с гротескни изображения на фантастични същества), статуи на светци, прозорци като познатите в катедралите и дори автентичен олтар. Поне славата на това място е, че храната е фантастична, така че ако някой няма против смущаващата обстановка, може би ще остане доволен от обслужването.

1. Канибалско суши

cb74fbca-d3d5-a1c8-e3b4-2c776f23a5ab

Преди да си помислите, че някъде ядат и хора - не, спокойно. Само си го представят, (което не е сигурно колко по-добре е, но...). "Nyotaimori” преведено от японски буквално означава "блюдо от женско тяло”. Ресторантът е наименован по традицията да се яде суши и сашими от голо женско тяло, но концепцията е малко изменена. Ядливо тяло с тестена "кожа”  и "кървав” сос бива поднасяно на количка в стаята, която имитира хирургическа зала. Поставят го на масата и домакинята започва храненето като взима скалпел и разрязва тялото. След това гостите започват да ровят вътре, за да открията ядливите "органи” (вкусотия).

Водещи

Най-четени