10 простички идеи, които са най-гениалното нещо,което ще научите 28.07 | 10:13

Понякога простичките идеи са най-гениални

От Микаела Мохарамян

Лятото е най-безгрижният сезон. Дори да работиш, имаш време за приятели, почивка, екскурзии и какво ли още не.

В повечето случаи, обаче, има някои малки неудобства от ежедневието, които развалят кефа. Ние попаднахме на най-яките съвети, които са колкото прости, толкова и гениални. Общо взето реакцията беше: "Е, това колко е яко!”

Уверете се сами:

10. Гигантски хамбургер

Всички знаем колко трудно понякога може да бъде яденето на гигантски хамбургер, особено когато горното хлебче се разпадне.

Решението: Обърни хамбургера наопаки - горното хлебче е много по-здраво и така храната ти няма да се разпилее.

992445

9. Сламка в кенче

Вероятно и теб те дразни сламката, която винаги пада от кенчето, защото газираната течност я избутва нагоре?

Решението: Използвай малката халка, с която е отваря напитката, за да прикрепиш сламката си.

992442

8. Как да хапваме манго

Взимаш едно манго, разрязваш го на филии и докато е още с коричката с нож режеш плода докато получиш това шахматна дъска. После огъваш плода и кубчетата падат сами. Така няма да има власинки между зъбите и самото ядене е доста по-приятно. 

П.П.: В случай, че не си разбрал нищо, спокойно, в края на статията сме приложили видео, което обяснява всичко нагледно.

992446

7. Край на проблема с мравките

Малките, хищни и ужасно досадни мравки са всеобщ проблем. Те просто нападат храната ти и изяждат всичко по пътя си.

Решението:  Измерваш една чаша царевични зърна за пуканки, смилаш ги на пасатора и ги оставяш там, където мравките най-често нападат и след няколко дни проблемите ти с мравките просто ще изчезнат.

992443

6. Кошнички за чипс

Организираш парти и имаш поне 10 големи плика с чипс, готови да бъдат унищожени от гладните ти приятели. Да, обаче, постоянното бъркане в торбите и блъскане е досадно. Освен това ръцете се цапат излишно много.

Решението: Започни да навиваш дъното на плика навътре ( като чорап) и ще получиш готина и удобна кошничка за чипс.

992447

5. Улови мухите

През лятото има много и различни плодове. С тях идват много и адски досадни малки мушички.

Решението: Вземи малка херметизирана кутия за храна, сложи няколко парчета банан и манго и ги постави вътре. Покрий с прозрачно фолио и направи малка дупка в средата. Не след дълго ще  се появи някоя любопитна мушица, а след нея и събратята й. Когато всички са вътре, просто затвори капака и се превърни в повелителя на мухите.

992438

4. Край на цапането

Лятото означава ледени близалки, а ледените близалки означават ужасно изцапани детски ръце и дрехи.

Решението:  Взимаш картонена чашка или формичка за сладолед и правиш малък прорез  на дъното, където ще пъхнеш дръжката на близалката.

992444

3. Как се хапва хот дог

Когато приготвяш масата за градинско барбекю, продуктите, с които да подправиш вкусния си хот дог заемат цялата маса. Освен това, подбирането им отнема часове.

Решението: Използвай тава за мъфини, която има издълбани кръгли гнезда. Вътре подреди подходящите продукти.

992441

2. Край на кражбите по плажа

Редовният номер, когато отидем на море е да не намерим парите си там, където сме ги оставили. Всъщност, не ги намираме изобщо, защото доста често се намират ловки крадци на плажа.

Решението:  Вземи опаковка от шампоан, измий я хубаво и изрежи отвора под капачето. Сложи вътре вещите си и после отново постави капачката. Надали някой ще е крайно ентусиазиран да открадне шампоана ти.

992439

1. Охладена вода

Когато ти е ужасно горещо и искаш да се охладиш, стоплената в чантата ти минерална вода може да се окаже най-ужасното нещо.

Решението: Остави необходимото количество вода в шишето, така че, когато го поставиш хоризонтално тя да стига до ръба, без да се изсипва. Сложи отвореното шише с вода хоризонтално в хладилника и изчакай да се замрази. Когато е готово вземи шишето и го напълни с минерална или чешмяна вода. Вече имаш ледче в бутилката с вода и приятна охладена течност.

992440
 
След като се опитахме да обясним, май е най-добре да ти покажем видеото, което ни вдъхнови:

Водещи

Най-четени