20 причини да не се обвържете с журналистка 16.08 | 20:43

Внимавайте не само защото къщата ѝ е склад за хартия – отпадъчна и нова

От Елена Коцева

Журналистическата професия е една от най-стресовите и според медицинските проучвания, практикуващите я са сред най-застрашените от инсулт, инфаркт и сърдечно-съдови заболявания.

Оказва се обаче, че и допълнително се натрупват причини, които усложняват ситуацията на журналистите и по-точно на жените в тази професия.

И сайтът FaceNews отбелязва 20 причини, заради които мъжете е добре да не рискуват да се обвържат с журналистка. Ето ги:

- Само след една седмица познанство тя вече ще знае името на последното ти гадже, кой кого е заразил с херпес и защо не си й подарил автомобил. И естествено ще използва тази информация против теб.

- Тя има собствено мнение по всеки един въпрос. Ако възгледите ви се разминават, то това е само защото ти си слабо информиран.

- Това че тя в последните пет години води рубрика, посветена на фитнеса и здравословното хранене, съвсем не означава, че тя посещава такива места, освен чисто професионално, за да направи авторските си материали.

- Ако тя пише, то ти – както и всички останали предмети от мирозданието – просто не съществуваш. Това обяснява и я извинява за всичко – тя пише. Точно обратното – ако тя не пише – то не съществува нищо друго, освен трагично битие, обреченост, а самата тя е напълно безполезна.

- Тя упорито и непрестанно настоява, че трябва да бъде оценявана по ума и знанията си, но отивайки да прави интервю, облича секси дрехи, които ясно очертават както бюста й, така и талията й.

- Ако й напишеш писмо или картичка (още повече ако си рискувал това да стане в стихотворна форма) тя няма да може да се въздържи и ще започне да поправя граматичните, пунктуационните и стилистическите грешки и да настоява да направиш поправка.

- Тя познава повечето лица, които се появяват на телевизионния екран. Това би могло да се преглътне. Но не може да се изтърпи коментара й - винаги негативен.

- Най-вероятно тя пуши като комин и пие като смок.

- Ако направиш коментара "И какво толкова особено има в този "Макинтош", то тя моментално ще те презре и ще те презира до края на живота ти. И ти не можеш да промениш това, дори и да й подариш точно такъв компютър, и по-добър дори.

- Ако ти не се прехласваш и не възхваляваш достатъчно активно написаното от нея, отбелязвайки богатството на образите и оригиналните метафори, дори и текстът й да е обикновена статистика или прогноза за времето, тя ще те обяви са безчувствен и безсловесен. Ако възхваляваш обаче прекалено активно – то ти ще си лицемер и идиот.

- Ако случайно я засечеш да излиза от среща на анонимните алкохолици, то вероятно посещението й е било професионално. И най-вероятно ти никога няма да узнаеш дали това е истината.

- Най-вероятно тя ще те заведе на кино и ще избере "Дървото на живота" и само да си признал, че филмът е бозав, тъй като неин познат кино критик е написал хвалебствена статия за него.

- Тя ще използва всяка една възможност да тренира своите комуникативни способности. И в най-добро настроение ще си бъбри както с бармани, така и с таксиметрови шофьори. Няма да се разминеш и със скандали в ресторанти, барове и магазини заради недоволството й от обслужването.

- Къщата й е склад за хартия – отпадъчна и нова.

- На всяка една твоя дори и неутрална фраза тя ще ти отвръща с порой от въпроси. Нежеланието ти да опишеш в подробности с какво е бил сандвичът, който си изял на обяд, ще се тълкува като криза в отношенията ви.

- Тя има блог, профили във всички социални мрежи, вероятно не само по един, както и поне 10 имейл адреса.

- Загубата на телефона или развалянето на компютъра води моментално до депресия. По всяка вероятност последвана от тежък запой.

- Тя ще иска отстъпка от цената дори и в съседната баничарница, тъй като смята, че журналистите трябва да бъдат глезени. И тя изобщо не се интересува от това, че никой друг не мисли така.

- Тя само пише списък за покупки, но никога не го изпълнява. И не плаща, тъй като на нея винаги й плащат, когато пише.

- Всеки един впечатляващ епизод от общата ви история, ще намери отражение в пресата. Дори и тя да пише само за фитнес и кулинария – вие пак ще прочетете за себе си в нейните материали.

Водещи

Най-четени