5 смазващи рецепти за пържено без фритюрник 04.02 | 17:59

Мммм, вкусно

От Ивайло Коралски

Да, пържената храна може и да не е най-полезната на света, но пък буквално милиарди я тачат и предпочитат.

Да не говорим, че буквално след няколко месеца предстои световно първенство и биричката с пържени картофки спонтанно ще се превърне с най-предпочитаната закуска, обяд и вечеря, в зависимост от географското кътче, което населявате.

Прочее ако трябва да сведем маслената баня до няколко стъпки, които не включват използването на фритюрник те биха изглеждали така:

1. Изберете подходящо за пържене на висока температура олио. 

2. Изсипете мазнината в дълбок тиган или тенджера, до половината на съда. 

3. Загрейте мазнината предварително до желаната температура. За по-добри резултати, гответе дадения продукт на малки дози i на няколко пъти, отколкото всичко наведнъж.

 4. Леко подсушете продуктите с кухненска хартия, преди да ги потопите в мазнината, за да избегнете пръскането.

5. Готовите лакомства отцедете върху хартия.

Веднъж овладели тази техника, можете да си приготвите една от следните, "облизваща пръсти", рецепти.

Водещи

Най-четени