8 ситуации, в които е позволено да се преструваме 04.04 | 10:15

От деца ни учат, че не е хубаво да се лъже, но има моменти, в които така е по-добре

От iNews.bg

Не че искаме да насърчаваме поведение, с което да заблуждавате околните, но понякога една преструвка може да се окаже, "по-малкото зло" или дори да ни помогне да постигнем някаква цел. Все пак винаги трябва добре да преценявате, дали можете "да изиграете" правилното състояние или настроение, защото ако не можете, изобщо не се опитвайте.
Ето и няколко конкретни ситуации, в които преструвката е "позволена" и може да се окаже от помощ.
1. Фалшива увереност по време на интервю за работа. В тази ситуация е важно да покажете, че вярвате в себе си, защото иначе няма кой да повярва във вас. Затова си сложете голяма усмивка, говорете спокойно и ясно, и вероятно ще получите работата.
2. Самочувствието, че сте най-красивата жена на света по време на първа среща. Няма нищо лошо да покажете, че сте уверена в себе си и в своите качества, дори ако стомахът ви лекичко се е свил. Силните жени са още по-привлекателни, това се знае отдавна.
3. Симулирайте добро настроение по време на семейни празници, дори ако не сте във върхова форма. Все пак близките ви са положили много усилия, за да подготвят празника и киселата ви физиономия няма да подобри атмосферата, затова не е лошо малко да се насилите малко и да се усмихнете, да се опитате да разговаряте с другите, да покажете интерес към тях... все пак семейството ви заслужава добро отношение.
4. Имитирайте изненада, когато ви споделят тайна, която вече знаете. Това се случва доста често – информацията просто има свойството да изтича. Но може би ще е по-добре човекът, чиято е тайната да не го знае. Иначе могат да се породят доста конфликти с трети лица, а не ви се иска да се замесвате в интриги, нали?
5. Ентусиазъм, когато за пръв път виждате бебето на приятел. Може би не сте много запалени по малките ревящи създания, но те са си истинско щастие за повечето хора, затова покажете малко (макар и фалшив) ентусиазъм при запознанството с новия член на ваше приятелско семейство.
6. Удоволствие от вечерята, приготвена от тъщата/свекървата. Храната е ключов момент за създаването на доби отношения със семейството на вашия партньор. Затова, дори да не сте очаровани от готвенето на вашата тъщата/свекървата, просто се престорете, че сте. Няма да навреди на никого, а тя ще ви харесва с една идея повече. 
7. Изразете подкрепа, когато любимият ви има грандиозна идея за бъдещето. Понякога такива планове могат да звучат налудничаво или в сферата на фантазията, но човекът до вас има нужда от разбиране и подкрепа, затова му ги покажете, дори да имате леки съмнения, че нещата могат да се реализират.
8. Запазете самообладание по време на конфликт. Това е моментът, в който да не показвате колко сте ядосани. В споровете е необходимо да останете възможно най-спокойни и разумни, ако искате те да завършат във ваша полза. 
  

Водещи

Най-четени