Баба пасе овцете си с ATV 09.10 | 11:38

Пенсионерката Фатме Баджаклиева се превърна в атракция за местни и туристи

От Беатрис Николoва

Ако мислите, че бабаите са традиционалисти и няма с какво да ви изненадат, то пенсионерка от смолянското село Търън ще ви опровергае. Пенсионерката Фатме Баджаклиева се превърна в атракция за местни и туристи, след като се оказа единствената жена на възраст в региона, която кара машината по черни пътища и ливади около селото.

Със забрадка на главата бабата сяда на возилото и подкарва козите си на паша от местността Ръжицки дол, където има вила, пише Dunavmost. Фатме има 15 кози и те са свикнали със звука от ATV-то и я следват по баира, докато тя шофира.

"Още като видях ATV-то, се влюбих в него. Сега не мога да си представя как бих могла да живея без моторчето. Никак не ми беше трудно да подкарам машината. Синът ми ми обясни как да управлявам, как да тръгвам и спирам и се научих да го карам на ливадата до вилата. Падала съм няколко пъти в началото, но не съм се наранявала сериозно. Голяма тръпка ми е, но не карам бързо. Сега мога да отида с него навсякъде. ", споделя мобилната пенсионерка. Тя получила превозното средство като подарък от сина си, който се притеснявал, че майка му всеки ден изминава толкова много километри пеша.

Според полицията липсата на шофьорска книжка не е проблем, тъй като бабата шофира само по черни пътища и ливади, където няма други участници в движението. В Търън всички се радват на нестандартното хоби на баба Фатме. "Гордост ни е и атракция", отсича кметът Явор Говедаров. Останалите рокери в селото често отскачат до вилата на Баджаклиеви, за да покарат по ливадите заедно с "колежката". Дори й помагат, ако АТВ-то й закъса по баира.

 

Водещи

Най-четени