Баба съди Apple заради прозрачна врата 26.03 | 16:18

Старицата търси обезщетение в размер на 1 милион долара

От Ивайло Коралски

83-годишната американка Евелин Пасуол е завела дело срещу Apple, защото се е блъснала в стъклената врата на магазин на компанията, съобщава CBS New York.

Възрастната дама иска обезщетение в размер на 75 хиляди долара за медицинските ѝ разноски и 1 милион долара за небрежност от страна на Apple при конструирането на своя магазин.

Евелин Пасуол твърди, че на влизане в магазина изобщо не е предполагала, че върви право срещу "стъклена стена". В резултат на сблъсъка възрастната жена е счупила носа си.

Тя обвинява Apple в небрежност заради поставянето на врата с напълно прозрачно стъкло, без върху нея да са поставени обозначителни предупреждения.

Apple се надява да избегне "загуба в съда", защото още преди година компанията постави стикери на вратите на своите магазини в САЩ, целящи да предпазят посетителите от евентуални близки срещи със стъклената повърхност.

Адвокатът на ищеца обаче твърди, че маркировката е твърде нищожна и трудно забележима за осемдесетгодишната му клиентка. Той допълва, че Евелин виждала добре, но трудно различавала стъклени повърхности.

 

Водещи

Най-четени