Без широкополи шапки и свирки на Олимпиадата 13.07 | 19:55

Организаторите забраняват прекомерното количество храна и големи флагове

От Диана Цветкова

Ако възнамерявате да посетите добрия стар Лондон в дните между 27 юли и 12 август, със сигурност ще се забавлявате много. Но трябва и да сте и много внимателни.

На път към Олимпийския стадион оставете вкъщи големия чадър, широкополата шапка фенската си свирка...

С тях няма да ви пуснат. А те са само част от предметите, които са забранени за внасяне на Олимпийските игри.

В специален списък, съставен от организаторите на най-големия спортен форум, естествено са включени забранените от закона субстанции като наркотици, също така оръжия , включително и имитации, фойерверки, пиратки и всякакви бомбички.

Някои от рестрикциите обаче звучат меко казано нелепо, например забраната за внасяне на прекомерни количества храна или на напитки в стъклени шишета с обем по-голям от 100 милилитра.

Хората с големите чадъри или с шапки с широки периферии ще трябва да ги оставят на влизане в стадиона, за да не пречат на другите посетители да виждат.

Забранено е и внасянето на национални флагове с размер по-голям от 2 на 1 метра, както и на знамена на държави, които нямат свои представители на Олимпиадата.

Любители на тихите забавления може би ще са щастливи, защото в забранителния списък попадат и всички видове клаксони, тромби, свирки, вувузели и т.н.

Списъкът е издаден още през март месец, но привлича вниманието сега, когато вече върви усилената продажба на билети.

Водещи

Най-четени