Благородно! Учителка дари бъбрека си на своя ученичка (ВИДЕО) 15.01 | 21:05

Джен Скъли не се поколебава да помогне на момичето в нужда

От Лазар Тодоров

Джен Скъли, учител от гимназия в Денвър, щата Колорадо, дари единия си бъбрек на ученичка, която страда от бъбречна недостатъчност, предаде HP.

"Ще даря левия си бъбрек на ученичка от гимназията", казва Джен Скъли пред местната телевизия.

Учителката допълва пред пресата, че ученичката не иска да разкрива самоличността си. Но по случайност или не тя носи същото име, което е имала и лелята на Скъли, починала от рак. Когато Джен Скъли научава за болестта на момичето и разбира, че тя е подходящ донор, не се поколебава и решава да направи този благороден жест.

Трансплантацията на бъбрека е била извършена миналата седмица и Скъли ще прекара остатъка от месеца под грижите на медицинско лице. Тя не е първата учителка, която решава да дари своя бъбрек на ученик. Няколко учители из страната също са надхвърлили ролята си на преподаватели и са помогнали на ученици и техните семейства в нужда.

Миналата година в Охайо 8-годишно момиченце е имало нужда от трансплантация на бъбрек и е получило помощ от учителката си от детската градина Уенди Килиън. През 2009 година друг учител в Ню Йорк дарява своя бъбрек на 19-годишен ученик, който е бил в списъка на чакащите за трансплантация, но чакането можело да продължи 8 години.

 

Водещи

Най-четени