Близнаци се родиха в две различни години в САЩ 05.01 | 14:15

Близнаци се родиха в Съединените щати с 15 минути разлика, но в два различни дни, месеца и дори година

От iNews.bg

Близнаци се родиха в Съединените щати с 15 минути разлика, но в два различни дни, месеца и дори година.

Бебетата Ейлин и Алфредо са дошли на бял свят навръх Нова година. Едното в края на 2021-а, а другото - в първите минути на 2022-а.

В 23:45 часа на 31-и декември 2021-а, Фатима Мадригал ражда сина си Алфередо в болница в Калифорния. Само 15 минути по-късно, когато часовникът вече е ударил полунощ, се появява и Ейлин. Така се оказва, че момченцето е с рождена дата 31-и декември 2021-ва, а момиченцето - 1 януари 2022-а година.

 "Мислех си, че ще се родят в една и съща година. Не знаех, че може да са в различни години. Беше изненада”, признава майката на новородените бебета.

Близнаците се раждат преди очакваната дата - 16 януари. Ейлин тежи 2 килограма и 300 грама, а брат й Алфредо - почти 2 килограма и 800 грама.

"Медицинските сестри ми казаха, че може би едното от бебетата ще се роди преди полунощ, а другото - след полунощ. Точно така и стана.”, спомня си Фатима.

Въпреки разликата в рождените дати, майката на Ейлин и Алфредо смята, че бебетата ще празнуват рождения си ден едновременно. Тя и партньорът й Робърт имат още три деца - на 11, 3 и една година.

"Ще им обясня по най-добрия начин, но когато пораснат. Тогава, ако искат, могат да празнуват рождените си дни и в различни години, зависи от тях. Но засега са малки и са при мен”, каза още Фатима.

В Съединените щати всяка година се раждат 120 хиляди двойки близнаци, но раждане в различни години е изключителна рядкост. Според някои изчисления, шансът това да се случи е 1 на 2 милиона.

Водещи

Най-четени