Бразилци излъчват погребения "на живо" в интернет 23.11 | 12:03

Целта на инициативата е да могат тези от близките на покойника, които живеят в чужбина, да кажат своето последно "сбогом"

От Георги Тотев

Погребален дом в Сао Пауло, Бразилия предлага нова услуга на своите клиенти. Учреждението вече излъчва на живо в интернет всички погребения, процесии и ритуали, които извършва. Идеята има за цел да позволи на тези от близките на покойника, които живеят надалеч или в чужбина, да имат възможността да кажат своето последно "сбогом".

Освен че излъчва в реално време погребения, помени, ритуали и процесии, погребалната агенция Gonzaga предлага на своите клиенти и възможността да ползват виртуален чат-руум, в който да изкажат съболезнованията си към семейството на покойния.

Цената на тази виртуална услуга е около 60 щатски долара на час в зависимост от това каква и коя част от погребението се излъчва онлайн.

В момента извън Бразилия живеят над два милиона бразилци. Милион и половина от тях се намират в САЩ, а останалите няколкостотин хиляди - главно в Европа, но и на останалите континети.

Водещи