Българи не знаели, че записват песен за Никола Саркози 20.02 | 20:44

Поръчителят трябвало да остане в тайна, защото Саркози още не е бил започнал кампанията си

От Деляна Петкова

Българският оркестър СИФ 309, който записал музикалната тема за предизборната кампания на президента Никола Саркози, не знаел кой е поръчал мелодията. Това е съобщила пред "Франс прес" ръководителят на оркестъра Елена Чучкова, съобщава БТА.

Причината за тази тайна, е че никой, дори диригентът, не е трябвало да знае за кого е предназначена тази музика - Никола Саркози още не е бил стартирал кампанията си, обясни тя.

Темата, с която ще започва всеки митинг на Саркози, е  интерпретирана от петдесетина музиканти. Парчето е записано на 12 февруари. Перкусиите били добавени после по електронен път.

Чучкова коментира, че с нея се е свързал автора на музиката - френският композитор Лоран Ферле, с когото тя вече била работила. "Ние работим от 20 години с цяла Европа, по-специално Италия, Франция, Великобритания и, макар и по-малко, със САЩ", обясни още тя, припомняйки, че СИФ 309 е изпълнител на музиката за филми като "Хористите" на Кристоф Баратие и "Осем жени" на Франсоа Озон.

За първи път обаче записваме музика за предизборна кампания, добави Елена Чучкова, описвайки мелодията като много приятна и тържествена - като химн.

Водещи

Най-четени