Българи си делят над $1.3 млн. американско наследство 06.03 | 13:15

Родни пенсионери ще получат от 3000 до 19 000 долара от лелите си в САЩ

От iNews.bg

Близо 50 българи се оказаха наследници на богатство от над 1.3 млн. долара. Сумата е била собственост на американските гражданки Ан и Мери Петрови. Те обаче не оставили завещание преди да напуснат нашия свят. Затова властите в САЩ се наложило да проведат мащабно разследване, за да открият техните законни наследници. Оказали се 48 човека от България. Сега те предстои да получат своето "американско наследство”.

Според близостта на роднинската си връзка със сестрите Петрови от САЩ, българите ще получат различни суми. Най-малката е 3000 долара, а най-голямата – 19 000 долара, съобщава Нова телевизия. Наследниците на Ан и Мари са предимно по-възрастни хора – пенсионери. Любопитен факт е, че сред тях има политик, а в същото време и клошар.

Ан и Мери Петрови са наследници на наши емигранти, заминали да преследват американската мечта в началото на ХХ в. Атанас и Неда Петрови били младоженци, когато поели към САЩ с презокеански лайнер, за да търсят късмета си там. 104 години по-късно 48 техни роднини у нас ще си разделят наследството на Атанас, Неда и двете им дъщери.

Водещи

Най-четени