Вдигни седалката на тоалетната! 12.08 | 14:09

Старият спор се решава в полза на мъжете

От Антония Михайлова

Семеен спор, неведнъж водил до скандали, се решава в полза на силната половинка. Става въпрос за това трябва ли да е вдигната седалката на тоалетната, или трябва да е спусната, за да приседнеш в сублимния момент, когато си много на зор.

Въпросният спор се води, откакто е изобретена тоалетната чиния, тоест почти 130 години, и досега съгласие по него нямаше.

Многобройни изследвания на психолози показват: предметът на този спор е силен дразнещ фактор във взаимоотношенията. Отстъпват му незатворената туба на пастата за зъби, космите по сапуна и дори мръсните чорапи, хвърлени под дивана.

Дамите смятат, че седалката на тоалетната трябва да е спусната – така им е по-удобно на тях и мърморят срещу мъжете, които постоянно я вдигат. Особено след като в пристъп на зор седнат върху голата керамика на чинията. Тук нещата може да стигнат и до развод.

Мъжете на свой ред застъпват вдигането на седалката, за да не я опикават, когато ползват тоалетната по малка нужда. Което пак води дамите до истерия.

Представителите на всеки пол си имат своя желязна логика и нито една не отстъпва над другата. Сега обаче едната може да надделее. Принос за това имат изследвания на британски учени под ръководството на д-р Джо Филип от Leighton Hospital. Препоръката им е следната: ако в къщата има деца – да речем момчета на около 4 годинки, то седалката трябва да е вдигната.

И така мъжката "правда" възтържествува. Ето защо.

Филип и колегите му анализирали болничната статистика и открили доста случаи на хоспитализирани деца с увреждане на половите органи. Случвало се така да се каже нещо невероятно – малките момченца самостоятелно ставали да ходят до тоалетната. Опитвали се да вдигнат спуснатата седалка, но не успявали да я задържат. Падайки, седалката ги удряла по гениталиите. Учените описват тези кошмарни произшествия в авторитетното списание BJU International, където дават съвет на родителите да забравят за личните амбиции.

Очевидно семействата, в които няма малки момченца, ще продължат да спорят за положението на седалката. Но и науката не стои на едно място. Учените, особено британските, със сигурност ще измислят още нещо. Във всеки случай ще запомним това изследване – то е достоен кандидат за Шнобелова награда, допълва Комсомолская правда.

1008148

Водещи

Най-четени