Вече знаем на какво се дължи ползата от шоколада 23.03 | 11:31
Обичате ли черен шоколад?

Ако обичате черен шоколад, вече може да го ядете без да изпитвате вина, че го ядете. Учени от университета на Луизиана откриха, че ползата от черния шоколад за сърдечносъдовата система се определя от начина, по който чревни бактерии ферментират какаовите фибри, съобщи в. "Daily Mail.”
Бифидобактериите и млечнокиселите бактерии разграждат шоколада и произвеждат съединения, които действат като естествено противовъзпалително средство. То навлиза в кръвта и предпазва артериите от увреждане, допълва БТА.
Какаото съдържа полифеноли, които са антиоксиданти, например катехин и епикатехин. В него има и малко фибри. И двата компонента са трудносмилаеми, но лесно се обработват от добрите бактерии в дебелото черво.
Черният шоколад съдържа повече какао и с него процесът е по-изявен. Комбинирането на какаото с пребиотици, които стимулират бактериалния растеж, също засилва процеса.
Водещи
-
Голям пожар край яз. Порой в Поморийско
24 часа не могат да го загасят, с цялата налична техника на Поморие и Несебър десетки се борят...
25.07 | 16:45
-
DARA с "Нито звук": Знак за нов албум? (ВИДЕО)
Огненото момиче се вихри в компанията на Филип Буков
25.07 | 17:30
-
Спипаха над 1 кг кокаин на „Дунав мост“ 2
Мъж и жена са с повдигнати обвинения и са под постоянен арест
25.07 | 17:15
-
Закриха два сайта за незаконно разпространение на филми
Мъж на 28 г. е задържан при спецоперацията в защита на интелектуалната собственост
25.07 | 17:00
Най-четени
-
Навършва се една година от взривовете в Елин Пелин
А година по-късно – важни въпроси все още са без отговор.
25.07 | 10:45
-
Православната църква отбелязва Успение на Света Аннa
Българите наричат празника Лятна света Анна. Той е разпространен в района на Западна България...
25.07 | 08:30
-
Червен код за опасност от пожари е обявен днес за осем области в Северна и Южна България
Ограничени възможности за гасене
25.07 | 10:15