Вече знаем на какво се дължи ползата от шоколада 23.03 | 11:31
Обичате ли черен шоколад?
Ако обичате черен шоколад, вече може да го ядете без да изпитвате вина, че го ядете. Учени от университета на Луизиана откриха, че ползата от черния шоколад за сърдечносъдовата система се определя от начина, по който чревни бактерии ферментират какаовите фибри, съобщи в. "Daily Mail.”
Бифидобактериите и млечнокиселите бактерии разграждат шоколада и произвеждат съединения, които действат като естествено противовъзпалително средство. То навлиза в кръвта и предпазва артериите от увреждане, допълва БТА.
Какаото съдържа полифеноли, които са антиоксиданти, например катехин и епикатехин. В него има и малко фибри. И двата компонента са трудносмилаеми, но лесно се обработват от добрите бактерии в дебелото черво.
Черният шоколад съдържа повече какао и с него процесът е по-изявен. Комбинирането на какаото с пребиотици, които стимулират бактериалния растеж, също засилва процеса.
Водещи
-
ГЕРБ към ПП-ДБ: Да върнем разговора в политиката на масата на преговорите
Партията на Борисов с позиция
23.11 | 18:20
-
Анализатор: Създава се нов световен ред
Западът ще се капсулира. Китай, Русия и Глобалният юг създават еднакво мощен център, посочи...
23.11 | 18:00
-
Готвят поскъпване на водата от Нова година
Скоъкът е в 30 региона на страната, като на места ще е с близо 20%
23.11 | 17:40
-
София посреща Коледа с блестяща украса на 50 топ локации
За тези, които обичат да запазват спомени, столицата ще предложи тематични зони за снимки
23.11 | 17:20
Най-четени
-
Борисов предложил на ПП-ДБ ген. Атанасов за шеф на НС?
За себе си обаче Борисов категорично запазва премиерския пост.
23.11 | 12:00
-
Учредяват политическа партия "България Може"
Лидери са икономическият и политически анализатор Кузман Илиев и икономистът и бивш депутат,...
23.11 | 10:20