Вече се продава анти-смартфон за богати 03.05 | 10:10

Телефонът не прави нищо, но пък струва 37 000 лири

От Олга Андреева

Без Google, без GPS, без камера – това е новият телефон на пазара, чието предимство е, че не предлага никакви екстри. Всъщност с него може само да се провеждат разговори и да се изпращат и получават есемеси.

Изпълнителният директор на скандинавската компания-производител гордо заявява, че телефонът Esir YB1 е замислен като анти-смартфон.

Това обаче съвсем не е непечеливша инвестиция. Оказва се, че богатите хора са склонни да си купуват именно телефони с минимални функции, пише сайтът Emirates 24/7.

Всъщост богатите хора не се нуждаят от Iphone-и, защото имат персонал, който отговаря за изпращането на имейли, за обновяване на статуса във Facebook, за планиране на срещи и запомняне на важни съобщения.

Ето защо Еsir е телефон, с който да ви видят, а не да останете сам на пустинен остров.

За разлика от съперника си Vertu, Esir е не просто с луксозна обвивка. Дизайнът му е отнел три години, изработен е от европейски фирми и всичко, включително тоновете на звънене, са проектирани специално за него.

Това може да бъде малка утеха, като се има предвид, че цената му тръгва от 6 400 лири и стига до 37 000 лири за позлатения вариант.

Водещи

Най-четени