Виж ти! Първият секс чертае целия живот - ето как 12.12 | 11:28

Моментът на загуба на целомъдрие определя бъдещото удоволствие

От Антония Михайлова

Първият секс обикновено носи не толкова удовлетворение, колкото осъзнаване на това, че си загубил девствеността си. Някои смятат това за поредния жизнен етап, без да осъзнават, че първият секс може да повлияе на целия бъдещ живот.

Социолози от университетите в Тенеси и Мисисипи са провели изследване по въпроса как влияе загубата на девствеността върху бъдещия живот на човека. В изследването взели участие 206 жени и 113 мъже.

Доброволците били питани кога и как са загубили своето целомъдрие и какви впечатления и емоции са изпитвали. Първият опит бил оценяван по няколко показателя.

Освен това участниците в изследването трябвало да разкажат още за сегашния си сексуален живот, получават ли удоволствие от любовния акт и в каква степен. Общо социолозите се интересували дали хората са щастливи.

През следващите две седмици доброволците попълвали секс дневници, в които описвали и оценявали своя сексуален опит (любовни срещи, "в които целта била сексуално общуване").

Резултатите от изследването показали, че хората, при които първият сексуален опит бил много ярък и позитивен, впоследствие получавали несравнимо повече удоволствие от секса. Такива хора по-рядко страдали от "сексуална депресия".

Чувството за любов и уважение от партньора носело по-наситени усещания от интимната връзка в бъдеще.

Резултатите от изследването показват, че първият сексуален опит е много повече от просто секс, тъй като има голямо значение за благополучието на бъдещия интимен живот на човека. Първият сексуален опит може да стане шаблон за поведението на човека през следващите години.

В изследването се отбелязва още, че много хора сега губят девствеността си рано и с възрастта се учат да получават повече удоволствие от секса.

Водещи

Най-четени