Вижте сватбената рокля на Кейт 23.07 | 09:23

Ще бъде в Бъкингамския дворец, заедно с обувките, обиците и тиарата на булката

От Олга Андреева

Роклята на Alexander McQueen, носена от Кейт Мидълтън на сватбата ѝ с принц Уилям на 29 април, от днес ще бъде изложена на обществен показ в Лондон, съобщи rte.ie.

Роклята в цвят слонова кост и бял сатен, чийто дизайн е дело на Сара Бъртън, ще може да бъде видяна до края на лятото (3 октомври) в Бъкингамския дворец.

Очаква се хиляди души да посетят столицата на Великобритания, за да видят сватбената одежда на Кейт, както и тортата от най-важния ѝ ден и други интересни вещи, които вчера разгледаха самата кралица Елизабет II и дукесата на Кеймбридж.

Въпреки че един милион души се събраха по улиците на Лондон, за да видят младоженците на 29 април и още милиони от цял свят ги гледаха на малкия екран, малцина ще имат възможност да видят отблизо уникалната рокля.

Тя се показва заедно с обувките на булката, диамантените ѝ обици и тиарата, която получи от кралица Елизабет II, за да държи воала ѝ.

Във видео интервю, което ще се показва по време на изложението, Бъртън за първи път обяснява идеите зад роклята, към които голям принос има булката.

"Има много препратки към викторианските корсети, както и към ръчната изработка, която откриваме при дантелата, но по същността си роклята е модерна, от много лек плат, с плисета и гънки, които създават модерно усещане", коментира дизайнерката.

Водещи

Най-четени