Все още не сме тотално подвластни на виртуалното пространство 12.08 | 07:27

Милиони хора избягват интернет

От Лазар Тодоров

Милиони хора все още нямат достъп до интернет, пише в. "Sunday Express", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Данните от допитването сочат, че едно на всеки пет домакинства извършва всекидневните си занимания без помощта на глобалната мрежа, социалните мрежи и електронната поща. Много от участниците в проучването споделят, че основната причина да избягват интернет е липсата на компютърни умения.

Допитването обаче разкрива, че 60% от хората без интернет у дома просто не изпитват необходимост от него. За разлика от тях голям процент от сънародниците им са пристрастени към компютрите. Това са около 36 милиона души. За сравнение - през 2006 г. те са били с 20 милиона по-малко, според данни на Националната статистическа служба, допълва БТА.

Проучването показва още, че повечето хора използват интернет за достъп до банкови сметки, за проверка на здравето и за пазаруване.

"Интернет промени начина, по който преминава нашето всекидневие. Дейности, които преди се извършваха навън, сега се осъществяват онлайн", казва представител на Националната статистическа служба.

Водещи

Най-четени