Все повече мъже "се подмладяват" с лифтинг 24.04 | 12:33

Да си млад и здрав понякога е въпрос на оцеляване в бизнеса

От Кремена Бедерева

Ново проучване на американската асоциация на пластичните хирурзи показва, че все повече мъже се възползват от козметични процедури в желанието да преодолеят неизбежния процес на стареене.

Какви са различните мерки, които мъжете предприемат, за да си възвърнат младостта?

В борбата с времето козметичната хирургия някога е използвана главно от богати, известни жени. Но вече това не е така - хората сега все повече се подлагат на подобни операция в желанието си да изглеждат толкова добре, колкото и се чувстват, пише CBS.

За много хора, подмладяването не е просто модерно - това е наложително. Напоследък се търсят млади хора от работодателите и това може да означава трайна заетост за подмладените.

"Преди десет години, бих казал, че хирургичната ми практика се състоеше от 10% мъже. Но днес процентът е нагоре и вече е 30-40", казва хирург, д-р Джейсън Даймонд.

"Погледнете бизнеса - трябва да изглеждаш млад и здрав. Това може да е водещо за вашата работа", посочва Давид Матлок, който се е подложил на хирургична операция за подмладяване. Той вече е оперирал клепачите, брадичката и шията си. "Аз наистина искам да изглеждам като младите хора - аз преследвам това", признава той.

65-годишният Хелгар Педрини пък е претърпял козметична намеса на очите – той е имал торбички под очите, а вече изглежда по-млад. Той се надява, че по-свежият му вид ще му помогне в бизнеса.

"Хората те гледат и си казват: "Добре, той е подходящ за тази работа, но изглежда малко по-стар и не знам дали има енергия", обяснява решението си Педрини.

И според психолога Дейвид Суонсън има връзка между външен вид и успеха.

"Това е отбелязано в редица изследвания - мъжете, които са по-високи, по-привлекателни, по-често са по-успешни в живота и на работното място. Ето защо много се обръщат към пластичната хирургия като алтернатива", смята психологът.

Проучванията установяват, че лифтингите на лицето са се повишили с 14% при мъжете. Сред най-популярните процедури сред силния пол е операция на ушите, липосукция, корекция на клепачите и отстраняването на вени по краката. Всичко това те правят с цел да повишат самочувствието си, а това е мощно лекарство, отбелязват специалистите.

Според Американската асоциация на пластичните хирурзи през 2010 г. 1,1 млн. мъже са се подложили на различни козметични процедури.

Водещи

Най-четени