Всеки трети служител се храни на бюрото си 17.01 | 14:10

Един на 30 споделя тревогите си, че може да изгуби работата си, ако не обядва пред компютъра си

От Ивайло Коралски

Един на всеки трима служители в офис се храни на бюрото си, чувствайки се под натиск от страна на работодателя, съобщава БТА, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания сред 2000 души по поръчка на компанията за храни и напитки "Alpro". 

Десет процента от участниците в допитването споделят, че работодателите очакват от тях да бъдат постоянно на работното си място - дори във времето за хранене.

Една трета от анкетираните се хранят на бюро поне веднъж през работния си ден. Един на 30 участници в допитването споделя тревогите си, че може да изгуби работата си, ако не обядва пред компютъра си. 

Проучването показва, че най-високи изисквания към подчинените си имат работодателите в Лондон, Бирмингам, Саутхамптън и Глазгоу - над 10 процента от служителите в тези градове смятат, че правят лошо впечатление, ако излязат за обяд.

Оказва се обаче, че храненето на бюро не се изчерпва само с обедните сандвичи - увеличава се броят на служителите, които и закусват на работното си място. Една четвърт от анкетираните споделят, че първото им хранене за деня е в работно време.

Не всички служители страдат от това - 60 процента от закусващите в службата признават, че по този начин си осигуряват повече време за излежаване в леглото преди началото на работния ден.

Водещи

Най-четени