Германски кмет измисли пейка за тийнейджъри 06.04 | 09:14

Сега непокорните младежи седят на новата пейка като врабчета на клон

От Олга Андреева

Кмет в Германия привлече интереса на други градове, след като постави специална пейка в градския парк – специално за тийнейджъри, които отказват да седят прилично, съобщи Ройтерс.

След като жителите на югозападния град Епелхайм се оплакаха, че тийнейджърите винаги седят на облегалката, а не на самата пейка, която на практика цапат с обувките си, кметът Дитер Морлин излезе с идеята за пейка, при която седалката е на мястото на облегалката.

Първата иновативна пейка по идея на кмета беше поставена миналата седмица и Морлин вече е получил множество обаждания от други заинтересовани градове. "Отзивът беше изумителен. Всеки, който иска подобна пейка, е добре дошъл".

"Сега тийнейдържите седят на новата пейка като врабчета на клон. Децата се радват, защото нямат забрана да седят на задната част на пейка. А останалите хора са щастливи, че имат къде да седнат на чисто", обясни кметът.

В страната, известна със своята подреденост, стъпването с обувки на пейка веднага среща острото възмущение на минувачите.

Стига се и до ситуации на крайна нетърпимост като неделната, при която 69-годишен пенсионер рани с нож 18-годишен младеж, който отказал да свали крака си от седалка във влака.

Водещи

Най-четени