Готварска книга отбелязва полското председателство на ЕС 18.08 | 17:18

Не липсват киселите краставички, различни видове месо и традиционното сирене ошчипек

От iNews.bg

Специална книга, представяща традиционни полски ястия, ще отбележи полско председателство на ЕС. Сред тях например са задушена агнешка плешка, сервирана с ябълков сос и печено цвекло, замразена нуга от лешници или ягодово гаспачо с кисело мляко, разказват на сайта на полското председателство.

Храната е един от най-приятните аспекти на живота, а националната кухня е неотменна част от културната идентичност. Често съдим за страните на базата на техните кулинарни изкушения, допълват още поляците.

За Полша председателството на ЕС е не само възможност да направлява европейските начинания. Страната си постави за цел да разшири културните хоризонти на европейците и книгата с традиционни ястия е един от тях.

Рецептите са подбрани от 16 главни готвачи, като за основа са избрани традиционните продукти и подправки в полската кухня. Не липсват кисели краставички, ягоди, ябълки и различни видове месо – патешко, агнешко, риба или дивечово месо.

И разбира се – картофи и традиционно сирене осципек, което е регистрирано географско означение в ЕС.

Водещи

Най-четени