Да бъдеш жена - забавната страна 04.04 | 09:26

Малко от кухнята на женската логика

От Микаела Мохарамян

Това, което ще прочетете е толкова вярно, че надали ще има жена, която да не е съгласна (или поне с повечето твърдения). Мъже, не се плашете, ние може да имаме своите странности, (някои от които меко казано плашещи), но вие ни обичате и такива... нали?

И, все пак, дами, молим предварително да няма засегнати - всичко е в кръга на шегата, (за да си кажем истината).

1. Жените никога няма какво да облекат. И, не, господа, не вземайте предвид купищата дрехи в гардероба, защото "вие просто не разбирате”.

2. Жените НЕ желаят искрен отговор на въпроса: "Как изглеждам?”. Е, разбира се, има изключения (евентуално), опитайте искреността и кажете, например, че днес не изглежда особено добре... ако сте достатъчно смели.

3. Когато жената се приготвя за излизане, тя облича първо блузата, а след това панталоните. При мъжете процедурата е в обратна последователност.

4. Жените не могат да пазят тайни. Те ги изяждат отвътре и просто искат да бъдат споделени, а пък дамите не виждат това като предателство, защото са казали "само на двама-трима човека”.

5. След любовните ласки на жените никога не им се спи. Те предпочитат да говорят (с часове) и да се гушкат/ целуват с любимия, (който най-вероятно си умира за сън и спокойствие).

6. Двата най-високи резултата на тест за интелигентност са на индивиди от женски пол. Ха!

7. Английската дума "момиче” ("girl”) първоначално е била измислена, за да описва млад човек, от който и да е пол . Едва в началото на XVІ-ти век са започнали да класифицират тази дума като описание на младите момичета.

8. 70% от жените биха предпочели шоколад пред секс.

9. Жената е способна да се отклони с километри от пътя си, за да избегне вероятността да се загуби, използвайки прекия път. Ориентираността ни е в кръвта, какво да ви кажа...

10. Най-засрамващото нещо за една жена е да види друга със същата рокля на някое изискано събитие.

11. Ако един мъж тръгне на седемдневно пътешествие, той ще вземе дрехи за 4-5 дни, защото не му е проблем да носи нещо два пъти. Друга е ситуацията при жената - седемдневно пътешествие означава , че тя ще опакова поне 21 тоалета, защото просто не  може да знае какво ще й се носи във всеки един момент...

Плюс това ще прибави сешоар, преса за коса, 3 чанти, 7 чифта обувки, ролки за коса, книги, шалове, шапки (нищо че, да речем, е най-горещата седмица от август, ама знае ли човек...) и всичко ненужно, за което можете да се сетите.

12. Жената живее по-дълго от мъжа. Това не се знае доколко е забавно, но трябваше да бъде споменато.

13. Предполага се, че английската дума за жена "woman” е произлязла от староанглийския термин "wyfman”, което, разделено на отделни думи, се превежда като "wife (wyf) ot man” - "съпругата на мъжа”.

Послепис: Не се опитвайте да разберете жените - те познават своята логика/ мислене и точно затова се мразят една друга.

Водещи

Най-четени