Да бъдеш пънкар през 70-те и 80-те години (СНИМКИ) 09.10 | 21:00

Фотограф документира клубната сцена през онези години

От iNews.bg

С годините се менят не само времената, но и хората. Някои стават по-либерални, други по-консервативни. Едно обаче е сигурно - това, което едно време се е разбирало като бунтарство и е било осъдително от погледите на хората, днес е много по-лесно да се наложи. 

Така е било и с пънк субкултурата. Странни дрехи, странни прически - за едни интересни, за други - недопустими на фона на масата народ. Един фотограф ще ни доближи до 70-те и 80-те години в пънк културата, за да ни припомни как са изглеждали хората тогава. 

Британският фотограф Дерек Риджърс прекарва повече от десет години в документиране на  ъндърграунд частта от лондонската клубна сцена. Периодът, в който Дерек се потапя заедно със своя обектив, са 70-те и 80-те години.
"В клубовете винаги е ставало дума за общност, дрехи, прически, танци, наркотици" пише Риджърс в книгата си "78 - 87 London Youth", която наскоро излезе от печат. В момент, в който Англия се задушава от миньорски стачки, бомбардировки от ИРА и цялостно обществено неспокойствие, клубната сцена предлага своеобразно бягство от ежедневната баналност и възможност да попаднеш в нещо съвсем, съвсем различно. За Дерек, а и за много хора от неговото поколение, пънкът е начинът да промениш статуквото.
1409196

Водещи

Най-четени