Да живееш в ковчег за 400 паунда 01.03 | 10:09

Апартаменти колкото шкаф приютяват млади японски юпита

От Христина Рафаилова

Почти всеки средностатистически българин поне веднъж седмично проклина факта, че съжителства в бетонния блок с минимум още 20-30 човека.

Междусъседските конфликти и среднощният шум от някой веселяк от съседните апартаменти ни превръщат в нервозни и недотам долюбващи ближния.

Оказа се обаче, че се оплакваме напразно. Някои от японските ни другари по съдба живеят в далеч по тежки условия.

Столицата на страната на изгряващото слънце Токио е една от най-пренаселените. Поради това жилищният проблем там е винаги налице.

"Daily Мail” разказва как столичаните в Япония успяват да оползотворят всеки свободен милиметър.

В центъра на Токио се предлагат апартаменти с размери колкото на ковчег. Голяма част от обитателите дори не могат да се изправят в цял ръст в дома си. Някои дори не могат да опънат краката си, докато са в седнало или легнало положение.

Въпреки това те плащат по 400 британски лири месечен наем. В жилището едвам се събират най-нужните за обитателите им вещи.

Според изданието мини апартаментите са малко по-големи от шкаф и са разположени един върху друг. При тези условия дори не може да се мисли за прозорци, а идеята някой да ти дойде на гости е направо абсурд.

Апартаментите се наемат основно от млади работници, които прекарват повечето от времето си на работа или навън. Обикновено те се прибират у дома, само за да спят.

 

Водещи

Най-четени