Да живееш в хобитска дупка от балони 12.11 | 07:03

Или как един ентусиаст претвори света на Толкин в собствения си хол

От Елена Кирилова

Фен на Дж. Р. Р. Толкин стигна до крайност в манията си по "Властелина на пръстените”, като създаде хобитска дупка, използвайки 2600 балона, съобщава Digital Spy.

Джереми Телфорд от Плезънт Гроув, Юта, е прекарал 40 часа, в рамките на три дни, за да създаде място, което да прилича на хобитски дом. Мъжът е направил не само мебели, но и балонена камина.

34-годишният ентусиаст, който се прехранва, благодарение на заниманията си като балонен скулптор, е създал новото си творение в собствения си хол. Още по-интересното е, че е използвал ръчна помпа за надуване на балони, което значително е затруднило и забавило процеса на работа.

"Фен съм на Толкин откакто прочетох "Хобитът” в гимназията”, твърди Телфорд. "Прекарах няколко часа в Google, за да намеря английски мебели от XVIII век, за да се опитам да пресъздам стила”.

По думите на създателя на балонената стая по време на самата работа, една камера е правила снимки на всеки 18 секунди, за да запечата звездния момент.

Самата скулптура останала в пълен вид в продължение на три дни, след като била завършена. След това за два дни тя била унищожена от децата на автора. В крайна сметка малчуганите били натъжени, защото установили колко много е променило хобитското леговище собствения им дом.

Долу можете да видите как Джереми създава необичайното си творение.

Водещи

Най-четени