Джоан Роулинг планирала да убие героя Рон Уизли 03.11 | 07:37

Писателката разкрива как с времето решила да промени първоначалната си идея за развитието на героите от "Хари Потър"

От Елена Кирилова

Дори и да не сте фенове на поредицата за Хари Потър, със сигурност знаете, че най-добрият приятел на "момчето, което оживя" се нарича Рон Уизли и има рижа коса.

Почитателите на Рон обаче трябва да се радват много, че любимият им герой оцелява до финала на историята, защото авторката на книгите, Джоан Роулинг, разкри, че "почти е убила" червенокосия другар на Хари и то още в средата на историята, съобщава MSNbc.

В интервю, включено в DVD-то "Хари Потър и Даровете на смъртта 2", писателката обясни, че е планирала да раздели Хари, Рони и Хърмаяни, докато пишела серията най-продавани детски романи в света.

"От самото начало планирах някой от тях да умре", коментира Роулинг. "В средата си помислих, че мога да оттегля някой от героите."

Идеята не звучи странно от устата на писателката, след като в историята читателите се сбогуваха с едни от най-любимите си герои – Сириус Блек, Албус Дъмбълдор, совата Хедуиг, ученикът Седрик Дигъри и др.

Роулинг обаче не посочва как точно е искала да премахне Рон от историята, но твърди, че се чувства облекчена, че вече може спокойно да говори за процеса на писане, след като излезе и последният филм от поредицата.

Един от най-забележителните герои - върколакът Ремус Лупин, трябвало да оцелее според плановете на писателката, но в крайна сметка на нея й хрумнало, че и той трябва да умре.

Водещи