Дюселдорф посреща гостите на Евровизия с палатки 21.01 | 18:04

Алтернативата може да се наложи заради липсата на достатъчно места в хотелите

От Олга Андреева

Бъдещият домакин на песенния конкурс на Евровизия, Дюселдорф, обмисля да изгради палатков град, тъй като пет месеца преди събитието хотелите в центъра на града са почти изцяло резервирани, предаде ДПА.

Ако и броят на частните жилища и квартири под наем също се окаже недостатъчен, ще са наложи да се прибегне до палаткови конструкции, предупредиха от градската управа и отправиха призив за помощ към обществеността.

Около 35 000 души се очаква да присъстват на финала на конкурса на 14 май в Esprit Arena, като предходните дни броят им вероятно ще бъде дори още по-голям заради полуфиналите и репетициите. В същото време хотелите в града имат капацитет само от 23 400 легла.

Дюселдорф беше избран за домакин на събитието за 2011 г., след като миналогодишният конкурс беше спечелен от германката Лена Майер-Ландрут.

Евровизия обаче няма да е единственото събитие, което ще привлече посетители в Дюселдорф този май. Търговското изложение Interpack ще се състои между 12 и 18 май. Преди три години близо 180 хиляди души присъстваха на изложението.

Водещи

Най-четени