Ето го съвършеното женско лице 25.04 | 13:27

Лицето на Флорънс Колгейт е обявено за най-красивото във Великобритания

От Ивайло Коралски

18-годишната Флорънс Колгейт е обявена за "Най-красивото британско лице", като признанието, че лицето ѝ има съвършените пропорции бе научно подкрепено.

Лицето на Флорънс Колгейт не само изглежда приказно красиво, но е и математически перфектно. Според британски учени лицето на младото момиче има съвършена симетрия и пропорционалност между нейните уста, очи, брадичка и чело.

Според учените, за да има човек перфектно лице, е необходимо дистанцията между очите му да бъде 46 процента от широчината на лицето – в случая на младата британка това разстояние е 44%.

Според Кармен Лефевр от университета Сейнт Андрюс важни фактори, подкрепящи теорията за съвършеното лице на Флорънс, са нейните големи сини очи, ясно изразени скули и сочни устни. По думите ѝ изброените елементи са класически признаци за красота.

В конкурса за "най-красивото британско лице" на козметичната компания Лорейн, участничките е трябвало да се явят без никакъв грим и нулева хирургическа намеса. Всеки кандидат, претърпял дори миниатюрна пластична операция, е бил отхвърлен. В конкурса са участвали 8000 девойки.

След победата съвършеното лице на Флорънс ще гледа от билбордове на веригата Superdrug, които ще бъдат разположени из цяла Великобритания.

Що се отнася до самата Флорънс Колгейт, 18-годишното момиче в момента завършва средното си образование, работи в рибен магазин и мечтае да направи бляскава кариера на модния подиум.

Водещи

Най-четени