Само 13% от жените смятат, че са привлекателни 23.04 | 10:41

Сред причините за ниското самочувствие на дамите е липсата на комплименти или на стабилна връзка

От Елена Кирилова

Само една на всеки осем жени (13%) е достатъчно уверена, за да нарече себе си "привлекателна”, разкрива ново проучване, цитирано от в. Telegraph.  

Изследването е проведено сред 1000 жени и резултатите от него сочат, че 78% от дамите смятат, че "истинската жена” е тази, която най-много биха искали да виждат в в рекламите, свързани по един или друг начин с красотата. Жените предпочитат този образ пред известните личности и тийнейджърките.

Въпреки това една от всеки четири жени не е в състояние да си спомни кога за последно е получила комплимент, който я е накарал да се чувства красива.

27% от анкетираните жени признават, че най-големият натиск да бъдат красиви, идва от самите тях. В резултат от това само една на всеки осем дами има самочувствието да каже за себе си, че е наистина привлекателна.

Най-големите притеснения и натиск след личните стремежи, се оказват обществото и медиите. Това са посочили съответно 19% и 13% от жените. Само пет на сто от представителките на нежния пол чувстват натиск от приятелите, семейството и партньора си.

Според изследователите тайната на женската увереност се крие в комбинацията от любовна връзка и добър външен вид. За 72% от дамите връзката се оказва сериозен фактор, когато става дума за самочувствие.

82 на сто от анкетираните заявяват, че са съгласни, че се чувстват най-добре, когато полагат грижи за външния си вид.

Комплиментите също са смятани за фактор, който помага на жените да се чувстват красиви. Половината от дамите се чувстват по-уверени, когато получават комплименти. Жените признават, че с напредването на възрастта броят на комплиментите, които получават ежедневно, значително намалява.

Британките признават, че Холи Уилоуби и Кейт Уинслет са сред техните "вдъхновяващи красавици”. Двете известни личности бяха изместени в класацията Dove Body Confidence Census 2012 единствено от любимката на нацията Кейт Мидълтън.

Водещи

Най-четени