Ето кои са десетте най-симпатичните мъхнати животинки (СНИМКИ) 18.03 | 22:19

Това са пухкавите животни,които не познавате

От Пламена Вълчева

Мъхнатите животни винаги са по-предпочитани пред по-голите им събратя, защото са по-приятни за гушкане и по-впечатляващи на външен вид.

Десет екземпляра попадат в класацията на най-красивите пухкави животинки на в. "Corriere della Sera".

Лидер е кучето померан, порода произхождаща от областта Померания, обхващаща североизточната част на Германия и северната част на Полша. Животинката принадлежи към групата на декоративните кучета поради малкия си размер.

Сребърният медал за мъхнатост получава ангорският заек, една от най-старите породи домашни зайци, произхождащ от Анкара заедно с ангорската котка и ангорската коза. 1223713

На трето място е копринената кокошка, родена в Китай, която освен с мъха си се отличава и с това, че има пет пръста на всеки крак.

На четвърто и пето място са две кучета - чау-чау, чиято родина е Китай и Мадурия, и самоед, чийто произход датира отпреди 3000 години в земите на днешен Сибир.

На шеста позиция е поставена мъхнатата крава, отглеждана в развъдника Мат Лаутнър в град Адел, в американския щат Айова.

Следва я манул или паласовата котка, средно голям вид хищник от семейство котки.


1223715Кучето френска болонка е на осма позиция. Точно зад него се нарежда прасето мангалица, порода, която е много разпространена в района на Балканите и на Унгария.

Класацията оформя хималайската котка, поставена на десето място, допълва БТА. 

Всички снимки на животните може да видите в галерията ни.

Водещи

Най-четени