Ето това се казва рекорд! Някой може ли да се целува толкова дълго 13.02 | 19:48

Тайландска двойка влезе в Книгата на Гинес с рекорд от близо 60 часа

От Надежда Стоянова

В навечерието на Свети Валентин какво по-романтично от рекорд по най-дълго целуване?! Някой може ли да се целува в продължение на 58 часа и 35 минути?! Точно толкова продължила размяната на нежности между тайландската двойка Екачаи и Лаксана Тиранарат. Те се състезавали с още девет двойки, но направо отвели конкуренцията.

Ако това ви се струва трудно за постигане, пробвайте с друг рекорд. 24-часа прегръдки определено звучи доста по-лесно за реализиране. Е, вярно, че по някое време все ще ви се доспи, само че при повече желание няма непостижими неща. Абсолютният победител в това отношение с 8709 прегръдки е американецът Джонатан Секстън. Той обаче не се концентрирал върху един човек, а прегръщал всички наред по време на музикален фестивал на 11 юни 2010 г.

Някои от другите любовно ориентирани рекорди звучат още по-трудни за реализиране. Ето например най-продължителната женитба, който се държи от Херберт Фишър и Зелмира Фишър. Двойката прекарала заедно 86 години, 9 месеца и 16 дни.

Сред странните постижения е също и най-продължителната подводна сватба. Постижението било направено на 27 август 2011 г. от поляците Ева Старонска и Павел Бурковски.

 

Водещи

Най-четени