Женската красота през обектива на Пламен Андреев (СНИМКИ) 06.12 | 09:23

Прекрасни снимки, правени с много въображение

От iNews.bg

В България има все повече талантливи фотографи, които не излизат никъде без своя апарат. Пламен Андреев също ходи въоръжен с обектив и въображение, за да не изпусне някой миг, в който е открил красота. 

Още от малък той се увлича по фотографията, но след това дълги години работи като програмист. Съдбата обаче му е отредила да е творец, затова и в момента интересът му към това визуално изкуство е по-силен отвсякога. 

Вижте какво споделя той в последното си интервю:

Кое е най-голямото предизвикателство при снимането на хора? Как предразполагаш своите модели?

Най-голямото предизвикателство е да накараш човека отсреща да се отпусне и да бъде естествен пред фотоапарата, да спечелиш доверието му и да създадеш дори приятелски отношения, ако времето го позволява. Голяма част от нашата работя е и психология - без добра симбиоза между модел и фотограф, няма хубава снимка. Дори ако това ни коства понякога да не бъдем себе си...

Какво е мнението ти за актовата фотография? Къде е границата между еротиката и пошлостта?
Човешкото тяло и фотографията са като че ли създадени един за друг. А в частност красотата на женското тяло винаги е била и ще бъде магнит не само за мъже, но и за жени. Една дефиниция в "Уикипедия" гласи следното: "Една актова снимка е добра тогава, когато на рождения ден на баба ти всички приемат присъствието на модела ти с одобрение..." Не бива да забравяме, че най-красивата извивка на едно женско тяло е усмивката.

Прочетете цялото интервю с Пламен Андреев и разгледайте невероятните му снимки в Jenite.bg!

Водещи

Най-четени