За силата на майчината обич - жена роди внучката си 27.08 | 13:42

Американка стана сурогатна майка на бебето на дъщеря си

От Мартина Панайотова

Изумителна новина обиколи света. 49-годишна американка роди своя собствен внук. Линда Сироа от щата Мейн дала живот на бебето на дъщеря си, която страдала от сърдечно заболяване, застрашаващо здравето й при евентуално раждане.

Линда се съгласила да поеме ролята на сурогатна майка и на 13 август, на бял свят се появил Мейдън Хърбърт, чиято майка Ейндъжл стояла наблизо, разказва Daily Mail.

"Това се оказа доста по-лесно, отколкото си мислех. - разказва Сироа пред Portland Press Herald. - Чувствах се така все едно съм детегледачка за няколко месеца".

Линда се решила да поеме специфична роля, след като лекари съобщили на 25-годишната й дъщеря и 29-годишния й съпруг Брайън, че момичето не трябва да забременява.

"Новината бе голямо разочарование и много ни натъжи. Но ние някак си не загубихме надежда, че има начин да стане и когато майка ми предложи да се погрижи за мен, приех на драго сърце", разказва Ейнджъл.

След взетото решение, в утробата на Линда била имплантирана оплодена със семенната течност на Брайън яйцеклетка на момичето, като манипулацията се оказала успешна и майката забременяла.

"Това си е тяхното бебе – аз бях само стая под наем", шегува се бабата.

Водещи

Най-четени