Защо бананът рязко качва либидото 28.05 | 18:11

Какво в състава на плода действа възбуждащо

От iNews.bg

Колкото и да се правят някои господа на велики и да твърдят, че на тях никога не им се случва да имат проблем с вдигането на "самолета", всеки си има и лоши дни. Именно в такива моменти не е зле да наблегнете на храните афродизиак. Гарантирано вършат чудеса!

Смята се, че бананът е най-добрият помощник на либидото. Това, с което сме свикнали да свързваме този плод, е фактът, че е един от най-здравословните варианти за закуска между храненията за всяко тяло. Също така е много подходящо да се хапва след тренировка във фитнеса, например.

Бананите са пълни с витамини и минерали, които подобряват здравето и добрия вид на кожата, помагат при мускулни крампи, нормализират сърдечната дейност и подобряват зрението. Здрава храна, здраво тяло, здрав секс.

Но има две причини, поради, които казваме, че бананите са истински ефективни афродизиаци. Едната е свързана с енергията. Сексуалният акт е "упражнение", в което участват много мускулни групи, а това води до увеличаване на сърдечната честота. За да се радваме на по-големи постижения, трябва да хапваме повече банан, който да даде тласък на нивата на енергия в тялото, съветват сексолозите.

Коя е другата причина бананът да е така полезен за заниманията ни под завивките, разберете при колегите от Kulinar.bg.

Водещи

Най-четени