Защо забраняват на британските семейства да ядат боб? 10.04 | 20:19

Великобритания е най-големият производител и консуматор на боб

От Беатрис Николoва

Призоваха британските семейства да намалят да намалят емисиите си на стомашни газове и да консумират по-малко боб. До апела се стигнало, след като стана ясно, че жителите на Острова имат изключително вредни хранителни навици.

"Според предаване на Би Би Си Великобритания е най-големият производител и консуматор на боб в консерви в света. Може ли да кажете дали това се отчита от правителството при калкулациите на емисиите от парникови газове?", попита лейбъриста виконт Иън Саймън.

Баронеса Сандип Верна заяви, че е повдигнат един много важен въпрос. Британците трябва да променят хранителните си навици в това отношение и да преминат към една по-умерена консумация на боб и по тази начин да намалят емисиите на стомашни си газове, съобщават от "Daily Mirror”.

Според национално проучване бобени консерви за около 340 милиона британски лири са били продадени през 2012 година. Въглеродният двуокис е главния виновник за парниковия ефект в атмосферата. Но учените доказаха, че парниковият ефект от метана е 20 пъти по-силен. Този газ се съдържа в стомашните газове на кравите. Едрият рогат добитък произвежда една шеста от метана на нашата планета. Но този, изпускан чрез стомашните газове на хората в глобален мащаб, е виновен едва за една петхилядна от замърсяването с парникови газове.

Водещи

Най-четени