Защо мразим да се местим? 04.07 | 17:19

Багаж, кашони и разопаковане - кой ги обича?

От Лазар Тодоров

В днешно време смяната на мястото за живеене е все по-честа практика. Причините за това варират от много приятни до наложителни. По-хубав квартал, по-нисък наем, по-хубаво жилище са само част от тях.

Във всички случаи обаче, преместването е свързано с много нерви около опаковане на багаж, избор на транспорт, организиране на кашоните и ред други досадни дейности.

В този ред на мисли всичко хубаво свързано с очакването от новото място изчезва, докато се извършва процеса на местене.

Вижте кои са гадните страни на преместването:

Всичко трябва да се организира

Това е огромно напрежение. Колкото повече багаж имате, толкова по-напрегнато е. Трябва да съобразите всички срокове - кога да сте опаковали багажа, кога да освободите стария апартамент, кога ще имате достъп до новия и какъв транспорт ще намерите. Вариантите са общо взето два - наемате камион или бус, с който да прекарате всичко наведнъж или със собствения си лек автомобил правите безброй курсове от старото до новото си местожителство. Е, ако имате огромни мебели за местене, то вторият вариант автоматично пропада.

Опитвате се да продадете нещо, което не искате да местите

Имате например някакъв античен скрин, от времето на пра-пра-баба ви и не искате да го взимате с вас в новото жилище. От друга страна не искате просто да го захвърлите до контейнера. Затова го пускате в някой сайт за продажба и чакате ли чакате. Е, ако не е продаден до деня на местенето, ще трябва или да си го вземете с вас, или да го изхвърлите.

За останалите четете в Div.bg.

Водещи