Зомбита обикалят по улиците на Ню Йорк 01.08 | 14:32

Любопитен експеримент цели да покаже "Могат ли зомбитата да живеят сред нас"

От Ивайло Коралски

AMC Networks определено не желаят феновете на изключително популярния сериал Walking Dead, разбил всички рекорди по гледаемост, да забравят за неговото съществуване и предстоящия трети сезон. Дори и за един месец.

За целта компанията стартира зомби центрирана маркетингова кампания.

С вчерашна дата AMC пусна видео в Youtube, кръстено "Зомби експеримент в Ню Йорк", с прикрепен описателен текст "Могат ли зомбитата да живеят сред нас? Трансформирахме няколко жители на Ню Йорк, за да разберем дали е възможно."

Видеото, създадено от маркетинговата компания Thinkmodo, показва процеса на "разкрасяване" на 13 актьора, превърнати в доста реалистично изглеждащи зомбита.

Разбира се, доколкото едно зомби може да изглежда реалистично.

След това 13-те представителя на фамилия "Немъртви" са пуснати да обикалят свободно улиците на Ню Йорк с цел да се проследи реакцията на случайните минувачи.

"На грима му трябваше цяла вечност, за да попие реалистично", разказва Михаел Кривичка от Thinkmodo.

Снимките са продължили 8 дни и за щастие не се е стигнало до никакви инциденти.

Някои от "жертвите" в клипа са видимо превзети от лапите на първичния страх при вида на живите мъртъвци, но като цяло нюйоркчани по-скоро демонстрират любопитство, отколкото ясно отчетлива уплаха.

В края видеото ни отвежда към сайт, който играе ролята на реклама на новия сезон на Walking Dead, стартиращ на 14 октомври. От AMC заявяват, че може да се очакват още подобни проекти с наближаването на премиерната дата на сериала.

Изключително любопитно ни е обаче, дали балкански субекти като нас българите щяха да се отнесат толкова благосклонно към подобни твари, ако случайно ни ги сервират в центъра на София?

Видеото, сега:

Водещи

Най-четени