И таз добра! Жените вече предпочитали Facebook пред секса 13.10 | 15:08

Проучване показва, че по-скоро ще се откажат от лудориите в спалнята, пред това да спрат използването на Интернет

От Мартина Панайотова

Жените вече предпочитат да стоят пред компютъра, а не под завивките до любимия. Това стана ясно от новото проучване на сп. "Cosmopolitan”, което изследва взаимовръзката межди сексуалния живот и социалните медии.

Изследователите разкриват, че жените прекарват много време онлайн, чатейки с приятели или флиртувайки в сайтове за запознанства, докато техните реални връзки загиват. Нежните създания са станали толкова зависими от виртуалната реалност, че зашеметяващите 57% споделят: "По-скоро бих отказала секса, отколкото да не ползвам интернет за две седмици”!

Проучването обхваща 1020 жени, запитани как интернет влияе на техните сексуални отношения с партньорите.

Оказа се, че 2% от жените са престанали да правят секс с половинките си, за да туитват или да проверяват Facebook-а си.

Други обаче използват технологиите в своя полза. Две трети от запитаните отговарят, че поне веднъж са пращали мръснишка снимка или съобщения на партньорите си.

Една на всяка пета жена от тези "мръсни” снимки е била напълно гола, докато по-срамежливите 54% са сложили най-хубавото си бельо.

Сега четете внимателно: невнимателните 23% са изпратили меко казано интригуващото съобщение до родител, а 69% до друг приятел. Упс!

Над 40% признават, че са ползвали Facebook, Twitter или чат стаи в интернет, за да флиртуват с някого, който определено не е гаджето или съпругът. Повече от една от шест са го направили, за да изневерят.

Преодоляването на раздялата, пък, сега е напълно виртуално възможно, благодарение на възможността да шпионираме онлайн бившите си любовници. Повече от две трети от жените признават, че следят във Facebook старите си изгори (само толкова ли?), а много повече направо се свързват с намерение да възобновят връзката си.

Водещи

Най-четени