Историята на това момче ще ви разтърси (ВИДЕО) 14.05 | 10:49

Но и ще ви покаже, че няма нищо невъзможно на този свят

От Пламена Вълчева

Нико Калабриа е роден само с един крак, но винаги е мечтаел за изява на голяма сцена. Сега той е на 19 години и участва в кампанията на World Cup. Той е една от звездите в младежкия футболен отбор за момчета с ампутирани крайници в САЩ. 

Американецът Нико е започнал като аматьор във футбола, но мечтата му е да се развива в тази сфера. Съдбата го представя на този свят само с един крак, но неговото непреклонно желание да се развива го тласка да стане професионален играч. 

Нико носи протеза на десния си крак още от 5-годишен, но се е състезавал срещу опоненти, които физически са здрави и е израснал с мисълта, че той няма недъг, а е просто различен. 

"Хората си мислят, че съм се опитвал да играя футбол с другите само, за да изпъкна пред тях, но истината е, че обичам да играя. Аз гледам на хората с увреждания, просто като на по-различни хора", споделя 19-годишното момче. 

В рамките на 2 минути бащата на Нико показва как синът му е растял и се е развивал и въпреки трудностите не се е отказвал и за миг. За Нико, който е различен от останалите, състоянието му е възможност да вдъхнови другите, че могат да се борят и да преследват мечтите си. 

Момчето е истинско вдъхновение за всички онези по света, които вярват, че няма невъзможни неща. Той е пример за това, че когато искаш нещо много силно, то може да стане реалност. 

Вижте и видеото, което показва как е израснал и се е развивал Нико в Div.bg

Водещи

Най-четени