Как да станете известни в Youtube! 10.07 | 09:40

Няколко печеливши съвета за успешна кариера

От Йоанна Димитрова

Интернет и Youtube се напълниха с голямо количество хора, които печелят от различни клипове.

Фльор Бел или Fleur De Force, както е по-известна, има изключително успешна онлайн кариера с видеоблогове. Започва в YouTube преди шест години, като снима клипове за красота, мода, декор за дома.

Фльор е един от милионерите в YouTube. Не говорим за абонати, а за паунда в банката! Каналът й има повече от 1,28 милиона абонати. Освен че е гост-лектор на събития в тазгодишния Beauty Con, тя редовно работи с едни от най-големите марки за красота в индустрията и успя да напише книга.

Наскоро влогърката участва и в серия от кратки онлайн филми за Channel 4 и стартира All 4 платформа, озаглавена "Internet Famous". Така можете да превърнете хобито си да снимате видео в печеливша кариера. Прекрасната Фльор разказа за нейния опит и как е постигнала всичко това.

Какво оборудване е необходимо?

- Аз не мисля, че трябва да се инвестира много. Това е извинение, което много хора използват, за да не започнат канал. Да, по-скъпата камера снима по-добре, но ако започнете с приличен фотоапарат никой няма да ви се смее или да ви забрани.

- Моето оборудване вероятно струва около 800 паунда, което е много, ако тепърва започвате. Но ако това е вашия бизнес, тогава е прилична сума. Започнете с това, което можете да си позволите. Не прекалявайте! Използвайте това, което имате, или вземете назаем, а след това вече мислете за нещо по-скъпо.

Трябва ли да имаме добри технически умения?

- Най-важното нещо, което хората често забравят е страстта, с която работят. Чак много добри умения не са нужни. С времето се свиква да се обработват видеата, човек намира програма за него и всичко е наред. Това е най-скучната част от създаването на един клип. Знаете израза "проба грешка". Няма как без грешки, но те учат най-добре.

Какво е необходимо, за да бъдем влогър?

- Силна воля! Много търпение! Самообладание и здрава нервна система! Трябва да сте силни, за да можете да издържите на всички негативни коментари, злобни заяждания и т.н. 

- Трябва да сте креативни и гъвкави. Аз свикнах да мисля бързо, да мога и бързо да снимам и обработвам клиповете, тъй като ще кажат, че съм взаимствала от някой друг.

- Най-важното е да се обичате! Да не позволявате да ви тъпчат. Да сте естествени и непринудени и да не мислите непрестанно как да се харесате на своите абонати. Те ви обичат каквито сте!

Как да си измислим потребителско име?

- Това е изключително лично. Няма как да се даде точен начин за успешно име. Всеки абонат има собствена идея. Може да е на любима марка козметика, на певица, да насочва за какво е каналът, който създава. 

- Според мен не трябва да е нещо, което да е за другите. Колкото по-истинско е, толкова по-добре.

Работния ден по 8 часа ли е?

- О, не! Колкото си го направя. Да, има дни, в които работя много, за да обработя и кача видеото, но има дни, в които не работя въобще. Това е хубавото на Youtube! Не си на работно време.

Водещи

Най-четени