Каква е идеалната любовница според мъжете 25.06 | 14:43

Мъжете обаче си падат по такъв тип жени само за секс за една нощ

От Антония Михайлова

Психолозите изясниха с какви жени мъжете са най-склонни да изневеряват на половинките си. След допитване станало ясно, че представителите на силния пол с голяма вероятност ще завъртят авантюра с жена, която прилича на Натали Портман. Най-много в нея ги привличат женствените черти на лицето.

Малката челюст и закръглените бузи са най-привлекателните черти в женското лице. Според експерти такива пропорции свидетелстват за високо ниво на естроген и се възприемат от мъжете като показател за младост, здраве и способност за възпроизвеждане на потомство. До този извод са стигнали специалистите от университета в Стърлинг, Шотландия.

Според Daily Mail добър пример за женствено лице са актрисите Натали Портман и Ан Хатауей. Като по-мъжествени представителки на слабия пол журналистите са избрали певицата Пинк и актрисата Мишел Родригес.

И макар че меките женствени черти се асоциират от мъжете със способност за продължаване на рода, такъв тип жени е най-привлекателен за силния пол от гледна точка на краткотрайни авантюри. По такъв тип жени си падат мъже, които вече са изневерявали на своите партньорки. И такива, които имат сериозна връзка.

В експеримента са участвали 393 хетеросексуални мъже, 207 от които имали трайни връзки. Те разглеждали снимки на момичета с европейска и азиатска външност. Всички фотографии били представени в два варианта. В единия лицата били променени по такъв начин, че изглеждали по-женствено, в другия – по-мъжествено. Основно участниците в опита разглеждали момичетата от първата категория като партньорки за краткотрайна връзка или дори за секс за една нощ. С особена популярност такива момичета се ползвали сред мъжете, които имат сериозни връзки.

Друга част от изследването била посветена на това как самите мъже оценяват себе си и как това е свързано с избора на партньорка. В резултат станало ясно, че мъжете, които са сигурни в своята привлекателност, отдават предпочитание на по-женствени дами. Съответно тези, които не се чувстват толкова уверено, избират партньорки с по-мъжествени черти.

Аналогично допитване било проведено и сред жените. Те на свой ред си падат по "мачовци" само като партньори за краткотраен роман, а за създаването на семейство дамите предпочитат не толкова мъжествени представители на силния пол. Последните, според жените, са по-способни да възпитават деца.

Водещи

Най-четени