Какво да сервирате на масата за Великден 18.04 | 19:01

Салати, основно ястие, десерт...

От Таньо Давчев

Ако все още нямате ясна идея какво точно искате да сервирате на масата за Великден, то следващите редове със сигурност могат да ви помогнат. В тях ще откриете и с какво може да се похвали великденската трапеза спрямо коледната такава.

Преди да се захванете с готвене, трябва да обърнете внимание на детайлите. Свежа покривка на цветя, красиви кошнички за яйцата, тематични салфетки, излъскани прибори и т.н. Нека пролетта се усеща навсякъде!
Стартираме със салатата:

Ако сте почитатели на зелената салата, обаче тази от маруля ви е омръзнала, предлагаме ви да експериментирате със спанак. Тази рецепта за салата със спанак и ягоди ще внесе приятна екзотика на трапезата.

Празничната салата с рукола също е чудесно предложение, което ни бе изпратено по време на миналогодишния ни конкурс "Вкусни салати".

Ако не обичате да се отклонявате от традициите, пригответе яйчена салата с пресен лук или пък зелена салата с репички и авокадо за разкош. Разбира се, можете да пропуснете авокадото.
Един малък съвет от нас: на какъвто и зеленолистен зеленчук да се спрете, за да се запази свеж за по-дълго време, използвайте лимонов сок, вместо оцет. Друг трик е да накъсате салатата, вместо да я нарежете.
Иначе дори най-обикновената салата с маруля може да придобие интерактивен вид. Тази салатка, декорирана с яйце под формата на мишле, го доказва отлично.

Останалите гозби, в Kulinar.bg.

Водещи

Най-четени