Какво е нужно за идеална чаша кафе? 28.05 | 09:07

Една щастлива крава!?

От Пламена Вълчева

Може да забравите за всички ободрителни напитки, предлагани в кафенетата - идеалната чашка кафе се приготвя със съставки, подбрани от екзотични места по света, сред които мляко от най-щастливите крави във Великобритания, пише Daily Express. 

Задачата да обиколи света в търсене на съвършената рецепта за кафе е възложена на 36-годишния късметлия Дом Дуайт  от компания "Taylors of Harrogate" със седалище в Йоркшир, Англия. 

Дуайт е пропътувал близо 21 000 километра и е опитал хиляди напитки, за да открие идеалната комбинация. Оказва се, че съвършеното кафе се приготвя от зърна от район в Кения, които се транспортират до една от най-високите точки в Европа - връх на 3842 метра над Шамони във Френските Алпи. 

Рецептата включва още една от най-чистите води в света - от извори от район във Финландска Лапландия. Към съставките се прибавя и мляко от най-щастливите крави във Великобритания. 

За стадото, подарък от покойния бийтъл Джордж Харисън, в резерват в близост до Уотфорд се грижат група монаси. "Кафето е страстта на живота ми, а пътуването в търсене на идеалната рецепта за напитката беше уникално преживяване", споделя Дом Дуайт. 

Водещи

Най-четени