Какво се случва на всички родители 11.04 | 13:58

11 важни неща

От iNews.bg

Хората се променят чувствително, след като станат родители. Неизбежно е. Сигурно има много повече, но от Div.bg са събрали и посочили 11 важни истини за родителството, които най-добре да знаем и да приемем, за да бъде животът ни по-лесен. Ето някои от тях:

Колосална загуба на време е да се вманиачавате за всяко нещо

Бебето ви е на почти една годинка, а не е започнало да ходи. Още си пълзи, а всички други негови връстници вече щъкат. Дали не е време да го заведете на доктор. Отново. Не прибързвайте. Може и само седмица по-късно детето да се изправи и да започне да ходи. Важното е да не го насилвате да ходи. Спокойно, никой не ходи в университет с памперси и биберон, освен ако това няма да е част от някакво парти, разбира се.

Не съдете, но ще бъдете съдени

Когато детето ви стане на около 2 години, ще ви тича по нервите постоянно. Ама постоянно. Ще се случва да загубите контрол, да се изнервите до крайна степен, да му крещите и дори да го нашляпате. Най-вероятно. Странно е, нали, преди, когато видите някой родител да се изнерви на детето си го съдехте затова, а сега другите хора, които виждат вас в такъв момент също ще ви съдят за поведението ви. Спокойно, истината е, че няма родители, които сами да са гледали децата си и да не са минали през това.

Някой ден ще се смеете на сериозни неща

Имате огромна нужда от душ. Но няма някой да оставите бебето. Взимате го с вас в банята. То си седи в детското столче и ви гледа, а вие пускате душа, както сте си с дрехите. Нищо чудно. Когато човек гледа бебе и не спи нормално със седмици, става като зомби. Не се впечатлявайте, посмейте се и давайте нататък.

Останалите можете да прочетете в Div.bg.

Водещи

Най-четени