Какво се счита за мъжка изневяра? 20.11 | 14:24

Или кое, освен чисто физическите отношения в леглото, също можем да причислим към предателство на връзката

От Мартина Панайотова

Вероятно първото, което изниква в главите ни, когато чуем думата "изневяра” е секс. Маменето на партньора обаче може да има доста по-различни вариации.

Ако сте хванат в емоционална изневяра или кибер секс, оправдание от типа: "Но аз дори не съм спал с нея” със сигурност няма да подобрят ситуацията. 

Знаем, че повечето мъже имат много жени приятелки, с които споделят, излизат, забавляват се. Но дали отношенията с тях понякога преминават приятелската граница?

Ето няколко начина, за да "уловите” себе си в изневяра, преди някой друг да го направи.

1. Малко танци в скута

Навън сте с момчетата, отивате в някой бар и там една изключително сексапилна танцьорка решава да ви потанцува... в скута. Какво повече да иска един мъж? Забавлявате се и знаете, че ако някога отново ви се отдаде подобна възможност, то определено няма да откажете.

Дали това е изневяра? Не

Някои от дамите, които четат това, може и да се противят, но в този танц нищо чак толкова интимно, макар да изглежда така. Същото е като мъж стриптийзьор, който забавлява жените - просто невинно забавление. Така и тази жена танцува, за да си изкарва прехраната. Не е някоя дама от бара, с която той е флиртувал и тя го е завлякла навън със сексуални намеци. Това щеше да е съвсем различна история.

2. Когато криете някоя от приятелките си и не ги представяте на гаджето

Вие сте мъж с много приятелки-жени и има такива сред тях, които са ви скъпи и важни. Все пак предпочитате да не споделяте за тях с партньорката си, защото тя е прекалено ревнива и ще ви принуди да прекратите приятелствата си. По този начин може да имате спокойна връзка и много време с приятелите си.

Изневяра? Този път - да

Съжаляваме, че трябва да го кажем, но вие на практика действате зад гърба на вашето момиче. Да, това не са сексуални отношения, но вие имате тайни от нея и то свързани с други жени.
Бъдете откровен за всичко в живота си, защото приятелката ви е доста важна част от него. И ако тя се чувства неуверена спрямо вас, то вероятно е, защото усеща, че имате тайни. Това води и до загуба на доверието малко по малко.

3. Не променянето статуса си във Facebook

Макар, че тя доста ви е досаждала с мрънкане и напомняне, вие все още не сте си променили статуса във фейсбук и не сте информирали "приятелите” си, че сте обвързан. Което позволява на много самотни очи да гледат профила ви с надеждата, че сте обвързан.

Спокойно, това определено не е изневяра

Oбяснете й, че не е необходимо целият уеб свят да научава за вашите лични отношения. Много хора не обичат да споделят прекалено много лична информация в онлайн пространството, особено ако имат много делови контакти или пък досадни роднини в списъка с приятели. Цялото това е просто една дискретност.

4. Чат стаи или кибер секс

Редовно посещавате онлайн чат стаи и комуникирате (с леко флиртуване) с различни жени, които не познавате. Един или два пъти се е случвало да правите виртуален секс. Не е кой знае какво, не познавате тези жени в истинския свят, нито реално сте ги докосвали. Затова няма проблем, нали?

Уви, това е изневяра

Макар на пръв поглед това да не е обичайната изневяра, защото няма истински физически контакт, все пак ето причините, поради които вие мамите: не го споделяте с приятелката, защото знаете, че ще се ядоса; търсите други сексуални развлечения; няма физическа близост, но все пак споделяте сексуални усещания с друга жена.

5. Криете за среща с бившата си

Вие и вашата бивша приятелка отдавна нямате какъвто и да било сексуален или романтичен интерес един към друг, но отвреме на време излизате за по питие и приятен разговор след работа. Абсолютно невинно, да, но не сте казали на настоящата си приятелка поради простата причина, че се страхувате от нейната реакция.

Да, това е изневяра

Макар ситуацията да е безобидна, вие все пак правите нещо зад гърба на половинката си, което не бихте посмели, ако тя знаеше. Отново потайността е проблемът тук, защото държите приятелката ви настрани, за да си пазите вашето парченце торта и да си ядете на спокойствие. Ако се чувствате виновен за нещо или усещате, че трябва да го запазите в тайна, тогава, да, изневерявате.

6. Когато се чувствате привлечен от друга

Макар че имате щастлива връзка, не можете да спрете влечението си към красива колежка или приятелка. Сигурно вкарвате по някой друг влюбен поглед, когато тя е с онази тясна къса рокля.

Не, това не е изневяра

Само, защото се прехласвате по външния вид на друга жена или сте сексуално привлечен от нея, не означава, че изневерявате. В крайна сметка не сте направили нищо повече от това да я гледате. Ако на това му казвате изневяра, какво остава за гледането на порно? Би било нелепо да смятаме всяко привличане към противоположния пол като изневяра.

7. Попитайте съвестта си дали изневерявате

Всеки има своето виждане и представа за дефинирането на изневяра. Ние само се опитахме да ви припомним докъде може да стигате в отношенията си с другия пол.
Но най-добрият наръчник са вашите собствени чувства и усещания. Ако се чувствате виновен за действията си или искате непременно да прикриете нещо, за жалост навлизате в територията на изневерите.

Водещи