Китаец сглоби работещо подобие на iPad 14.07 | 12:00

Желаещите за евтината версия на популярния таблет стават все повече

От Олга Андреева

Китаец намери решение за маниаците на джаджи, които отчаяно искат известния таблет на Apple iPad, но не могат да си го позволят.

В 20-минутно клипче, качено на китайския еквивалент на YouTube - Youku - Лиу демонстрира как да си сглобим подобие на iPad, използвайки различни компютърни части.

Творението е кръстено DIY iPad 3 и откакто клипчето е качено преди месец, 21-годишният Лиу, който работи в магазин за компютри, е залят от поръчки.

"Направих го за майтап, а сега сума ти хора искат да им сглобя същия", споделя изненаданият мъж. Той признава, че функционалното творение, което прилича на iPad и работи под Windows, му е струвало 2 000 юана (ок. 310 долара).

За сравнение, най-евтината версия на iPad 2 се продава в Китай за 3 688 юана, а най-скъпата (с 64 гигабайта памет) – за 5 288 юана, посочва АФП.

iPad-ите и iPhone-ите са много популярни в Китай – най-големият в света интернет пазар с над 457 милиона онлайн потребители – и пускането на нови модели дори предизвиква сбивания и криминални изпълнения.

Миналия месец китайски съд осъди на затвор трима души за това, че са откраднали дизайна на iPad 2 и са го използвали, за да правят фалшиви таблети.

Водещи

Най-четени