Тестовото производство на iPad 3 започва през октомври 22.08 | 10:36

Първите бройки от новия таблет обаче се чакат на пазара в началото на 2012 г.

От Нели Минчева

Американският гигант Apple предвижда да започне през октомври тестово производство на поредната версия на таблета iPad, става ясно от публикация в The Wall Street Journal.

Първите бройки от третото поколение на устройството се очакват на пазара "в началото на 2012 г.".

Така изданието на практика потвърждава информация на сайта DigitalTrends.com, според която пускането на iPad 3 ще се случи чак догодина, а не както се смяташе досега, през есента на 2011 г.

Групата "работи с доставчици на части и със завода за сглобяване в Азия върху тестовото производство на следващото поколение iPad”, което ще започне през октомври, пише всекидневникът, цитирайки източници, близки до компанията.

iPad 3 ще има екран с резолюция 2048 на 1536 пиксела спрямо 1024 на 768 за iPad 2.

Според един от доставчиците на Apple компанията е поръчала част за "около 1,5 млн. таблета iPad 3 за четвъртото тримесечие". Доставчици на групата са няколко азиатски компании, а устройствата сглобява тайванската Hon Hai Precision Industry.

През второто тримесечие на 2011 г., трето за финансовата година на Apple, компанията е продала 9,25 млн. таблета. Общите продажби на производителя за периода възлизат на 24,9 млрд. долара, или с над 80% повече на годишна база.

 

Водещи

Най-четени